HTML

Zöldség

Környezetvédelem. Civil aktivizmus. Sajtószemle

Friss topikok

Linkblog

Re: Égig érő szaroszlop

2008.04.06. 00:12 StopSzmog


Úgy korrekt, ha jelzem: a korábbi postban megfogalmazott kívánságom (a csepeli szennyvíztisztitós tervek különböző környzetvédelmi aspektusaira való kitérés) nagyobb részben teljesült. A cikk folytatásában éppen ezeket elemezték a szerzők, különös figyelemmel a Külső Keleti Körút felméretlen káraira, a közúti szennyszállítás abszurditására, a Cséry telepi komposztáló tarthatatlanságára.

Kicsit később, március 31-én újra előkerült a KKK témája. Vagy előzménye vagy nem - a cikk nem említi -, hogy a főváros városüzemeltetési bizottságának március 26-i ülésén "részletes, átfogó javaslat kidolgozására kérték Demszky Gábor főpolgármestert a Cséry-telepi komposztálás kiváltására." Az MTI itt idézett híradása szerint Szalkai István (MSZP) kezdeményezésére a bizottság hosszasan foglalkozott a Csepelen épülő központi szennyvíztisztítóban 2010-től keletkező nagy mennyiségű szennyvíziszap ártalmatlanítási problematikájával. "A képviselő környezetvédelmi és közlekedési szempontból egyaránt károsnak, elfogadhatatlannak tartotta azt a jelenlegi megoldási szándékot, hogy közúton szállítsák a XVIII. kerületi Cséry telepre a szennyvíziszapot ártalmatlanításra. Szalkai javaslatával az ellenzék is egyetértett."

Kb. itt tartunk most. Médiailag.

Illetve érdemes tudni, hogy Pestlőrinc és Pestimre önkormányzata összedobott egy párját ritkítóan informatív honlapot. Ott aztán mi szemszájnak ingere: látványtervek, hatástanulmányok, ütemtervek, fórum.
Van aztán egy másik összefoglalás is, fotókkal, ami legalább ugyanilyen fontos.
És alakult egy civil szervezet Zöldsorompó néven, akik sikeresen perre vitték az elcseszett népszavazósdit.
És nyílt egy civil KKK blog is, ahol az ellene és mellette felszólalók egyaránt szót kapnak. Arccal, névvel. Már ennyiben is tisztességesebbek, mint az ún. döntéshozók.

Összefoglalva tehát: a helyiek mozgolódnak, a figyelem az eleve beteg szennyvízprogram örve alatt elsütni kívánt útépítésre terelődött, ami jó, de közben nem sok szó esik magáról a csepeli tisztító marhaságairól, ami nem jó.


1 komment

Címkék: csepel telep keleti szennyvíz körút külső cséry

A bejegyzés trackback címe:

https://stopszmog.blog.hu/api/trackback/id/tr52413081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása