HTML

Zöldség

Környezetvédelem. Civil aktivizmus. Sajtószemle

Friss topikok

Linkblog

Azért mert csak

2008.02.16. 22:46 StopSzmog

 

1.

 

Rendkívül sommásan intézte el a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke azt a kérdést, hogy miért is kétszerezik meg a BKV vezérigazgatójának 667 ezer forintos fizetését. A felvetésre a kormánypárti politikus csak annyit mondott: azért.

 

2.

 

Budapest új vagyonrendelete szerint a jövőben elvileg értékesíthetők lesznek a főváros természetvédelmi területei és erdői. A Levegő Munkacsoport szerint ez jelentős visszalépés a korábbiakhoz képest, ráadásul semmiféle hatástanulmány, de még egyeztetés se előzte meg a rendeletet, holott ezt előírja a jogalkotási törvény, és más jogszabályok is, továbbá így nem csak zöldterületet, de hatalmas összegeket is bukhat az önkormányzat. A rendeletet Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes készítette elő, aki azt mondta az [origo]-nak, hogy nem fognak sem kivágni, sem beépíteni erdőket, nincs ilyen szándékuk. Kérdésünkre, hogy mégis mi indokolta az átsorolást, Ikvai-Szabó azt felelte, "nem indokolta semmi, hogy a korábbi kategóriában maradjon".

2 komment

Címkék: kommunikáció hatalom pofátlanság korlátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://stopszmog.blog.hu/api/trackback/id/tr35342213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimóza 2008.02.17. 00:15:53

Csak vélemények..
1: Nem lenne gond az a pénz, csak semmi értelme nincs emelni a fizut. Nem lesz motiváltabb. A már kiépült "gyakorlatok" reménytelenül rögződtek. De azt azért megjegyezném, hogy sok-sok menedzser poziíciójú ember keres ennél többet, pedig nincs vezéri pozícióban. Szóval a pozícióhoz rögzített fizeési szint növelésével akár vonzóvá is lehet tenni a pozícióért való versengést, így jutva friss emberhez - mert szvsz a eléggé sovány réteg szeretne a jelenlegi arc helyére kerülni a tapasztaltabb - külsős - menedzserek közül..

De abban egyet kell értsek, hogy ez a kommunikációs mód.. csapnivaló és támadásra ingerel.

2:
Nem most lesz eladva az átminősített terület.. most ahhoz kicsit nyomott a politikai hangulat, de 4-8 év mulva már javában épülhetnek rajtuk a lakóparkok és bevásárló központok - csak remélem, hogy nem cementgyár.. Moszkvában volt egy ilyen húzása a polgármesternek vagy 3 éve..

mangorlo 2008.02.19. 22:09:54

1. itt szerintem az a gond, hogy a bkv elég rossz helyzetben van már ami a szolgáltatását igénybe vevők kel való kommunikációt illeti és az egészet csak nehezíti az, hogy sok esetben nem lehet választani a szolgáltatók között, mert x időre (éjszaka) kell eljutni valahonnan valahova és nincs mese bkv val kell menni.

ezért is, meg a jó magyar rendszernek köszönhetően (én vagyok a hivatal neked meg kuss) elég kicsi az ingerküszöb

pedig lehet hogy indokolt a fizetésemelés, csak mint azt ahogy a blogíró kiemelte, sokak szerint ilyen minőség mellett nem indokolt a magas fizetés

el kéne magyarázni a polgárnak h mi miért van és ha polgár mond valamit meghallgatni és esetleg figyelembe venni (ez ideál de akkor is)

2.

ez nekem büdös. pl tarvágást elég sok helyen csinálnak, nincs ember meg pénz rá hogy őröket alkalmazzanak (most volt egy ilyen eset Sajóládon). olyan ez mint egy védett épületnél, jogtalanul lebontom és akkor már hiába büntetik meg okozót mert pótolhatatlan az elpusztult dolog
süti beállítások módosítása