HTML

Zöldség

Környezetvédelem. Civil aktivizmus. Sajtószemle

Friss topikok

Linkblog

Mire jó az SMS? Diszkriminálhat a BKV

2008.02.20. 01:28 StopSzmog


Azt olvasom, hogy a kajla papírfecni és a civilizáltabb chipkártya mellett létezik a mobilon vett jegy intézménye is, ami vagy lesz nálunk vagy nem, mindenesetre elvben megoldható, és miért ne lenne az. Nem teljesen tiszta, hogy mi most ennek az aktualitása pontosan, kicsit reklámszagúra sikeredett a cikk, de ami külön szemet szúrt arról nem tudom eldönteni, hogy a szoftvergyártó vagy a BKV sajtóanyagában maradt-e benne ilyen szépen.

"A szoftveres vásárlás további előnye a rugalmasság, ha a BKV újfajta jegyet akar bevezetni, akkor nem kell költséges reklámkampánnyal informálnia a felhasználókat, hiszen a szoftverben automatikusan megjelenhetnek az új termékek."

Reklám nemegyenlő tájékoztatás. Vagy arra céloznak netán, hogy milyen baszomsokba került amikor telenyomták a várost az idétlen "30 napos? Akaroooom"- plakátokkal? Ahelyett, hogy lélegeztetőgépekre / utazási árkalkurátorra költötték volna.

Amúgy ha az újfajta jegyekről csak az internetes mobilján kaphat információt a k. utas, akkor mi lesz azokkal, akiknek nincs telefonjuk. Vagy mobil szélessávjuk. Vagy a csóringereknek nem vezetnek be új jegyfajtákat? És különben is, ez most burkolt célzás volt arra, hogy új jegyfajtákat fognak bevezetni csak már elfelejtettem a sorok között olvasás technikáját?

***
Az SMS-ben rejlő lehetőségek másik példája az a kísérlet, ami Portsmouth városában (200.000 fő) zajlik egy rendőr ötlete nyomán. Speciális lakat + SMS küldés + térfigyelő kamerák = - 90% bringalopás a három hónap alatt. Ez ígéretesebbnek tűnik, bár elhangzottak megfontolásra érdemes kritikák is a tárgyban.

Szólj hozzá!

Címkék: sms

A bejegyzés trackback címe:

https://stopszmog.blog.hu/api/trackback/id/tr49346537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása