HTML

Zöldség

Környezetvédelem. Civil aktivizmus. Sajtószemle

Friss topikok

Linkblog

A KDNP is ad a fővárosi szarnak egy pofont

2008.02.21. 13:14 StopSzmog


Kevesen tudják, de a Fővárosi Közgyűlés 2008. február 28-án tartja havi rendes dzsemboriját. Szokás szerint sok érdekes és igazán húsbavágó téma lesz, ilyen például Budapest csatlakozása a Gyermekbarát Városok Európai Hálózatához (European City Network, Cities for Children), Demszky Gábor dr.  előterjesztésében, iktatószám 30-376/2008:

"A Hálózatot az európai demográfiai helyzet szem előtt tartásával hozták létre, amely komoly kihívást jelent a városok életképessége szempontjából. Az európai városi vezetőknek lehetőségük van arra, hogy befolyásolják a városok lakosságának életminőségét, azáltal, hogy gyermek és ifjúságbarát feltételeket teremtenek, valamint a gyermekek, a fiatalok és a szülők jólétét befolyásoló intézkedéseket az önkormányzati politika középpontjába helyezik. A gyermekek és fiatalok Budapest életében is fontos helyet és szerepet töltenek be, ezért fontosnak tartjuk, hogy a Főváros is csatlakozzon ehhez a szervezethez és a szervezet által kezdeményezett programokhoz.
A tagság nem jár anyagi kötelezettségvállalással."

Nyilván megszavazzák, hiszen nem jár semmilyen kötelezettséggel, nem kerül semmibe, viszont olyan de olyan jól hangzik.

A másik fontos előterjesztés a KDNP frakció nevéhez kötődik, Endrédy István dr. jegyzi, méghozzá a hangzatos Fővárosi Önkormányzat környezetbarát működését elősegítő intézkedések címen. Az áll benne többek között hogy a monitorok kapcsoljanak standby 30 perc után, hogy kívánatos a takarékos vízhasználat, meg hogy ésszel kell nyitni-csukni az ablakokat, és hogy legyen az irodákban virág. Szívem szerint idemásolnám az egészet, de béna vagyok és nem tudtam megoldani a .pdf-ben mentett kép szöveggé alakítását. Innen letölthető ennek a nagyszerű és korszerű, minden szavában előremutató kezdeményezésnek mindkét oldala.

Nyilván megszavazzák ezt is, hiszen nem jár semmilyen kötelezettséggel, nem kerül semmibe, viszont olyan de olyan jól hangzik.

Szólj hozzá!

Címkék: város kdnp rizsa közgyűlés gyermekbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://stopszmog.blog.hu/api/trackback/id/tr100348406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása