HTML

Zöldség

Környezetvédelem. Civil aktivizmus. Sajtószemle

Friss topikok

Linkblog

Életveszélyes videók

2008.02.21. 10:00 StopSzmog


Évek óta jönnek szép sorban a hírek, hogy hány gyalogost ütöttek el (5-6-7ezret, már nem tudom), és ebből hányat ún. kijelölt gyalogátkelőhelyen.
A média néha kissé csúsztat - nem feltétlenül szándékosan, csak figyelmetlenségből, trehányságból - amikor arról kopipésztel, hogy "villamossíneken gázoltak el egy gyalogost", közben a képeken jól látszik, hogy valójában zebrán csapták el szerencsétlent. De a hír nem ez, hanem hogy miatta nem megy a villamos. Egy ideig háborogtam, gyűjtöttem, szerkesztőségekkel leveleztem, ha ilyesmire bukkantam, persze semmi haszna.

A másik verzió - ha lehet, még érzéketlenebb - amikor arról szólnak a hírek, hogy elütöttek valakit, ezért várhatóan eddig meg eddig le lesz zárva x sáv, vagy teljes szélességben és egy szót sem vesztegetnek a sérültre/halottra. Igen gyakran ki sem derül, mi lett vele. A másik nagy fájdalmam, hogy az eseteket annyiban hagyja a sajtó (általam olvasott része), soha nem tér vissza, de még a különlegesen brutális esetekről sem tájékoztat - pedig abból tanulhatna mindenki. Talán kevesebb lenne az "á, úgyis fölmentik vagy kap 6 hónap felfüggesztettet 1 évre" kezdetű vélekedés, ha tudnánk arról, melyik ügynek mi lett a következménye, elmarasztaltak-e valakit. Ha meg tényleg mindig az a vége, hogy fölfüggesztett, meg kimossák, akkor meg arról kéne bőszen cikkezni.

Miért is jutott eszembe mindez. Történt, hogy az amúgy is botrányosan életveszélyes Gyömrőin elütöttek egy 1.fiatal 2. nőt 3. zebrán 4. kétszer 5. a helyszínen meghalt. Volt is naaaagy felzúdulás, további híreket jó szokás szerint azóta sem kaptunk az ügyről.

Két-három bátor/ vakmerő/ őrült fiatal nehány hónappal később elment a helyszínre és videóval  dokumentálta, miféle veszélyeknek teszi ki magát az, aki gyalogosként, tök szabályosan megpróbál átkelni az adott szakaszon. Hátborzongató. Erre jó a kamera.

És még mire jó? Például, hogy saját szümüinkkel möglássuk, mekkora képtelenség szabályosan közlekedni biciklivel Budapesten.

Szólj hozzá!

Címkék: média alternatív közlekedésbiztonság zebra gázolás mainstream

A bejegyzés trackback címe:

https://stopszmog.blog.hu/api/trackback/id/tr62347921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása