HTML

Zöldség

Környezetvédelem. Civil aktivizmus. Sajtószemle

Friss topikok

Linkblog

1 jó pont a környezetvédelmi minisztériumnak

2008.02.29. 22:19 StopSzmog


Olvasom a hírt a KVVM honlapján, hogy a ma kezdődő Utazás 2008 kiállításon a Vendégváró Nemzeti Parkok programmal fognak szerepelni. Ez jó dolog, nyilván nem egy turisztikai fórumon kell fölhívni a figyelmet annak romboló következményeire. De lehet nyomatni az ökoturizmust, a zöld utazást meg effélét.
De nem ez volt igazán érdekes, hanem a vége:

"A helyszín tömegközlekedéssel a következőképpen közelíthető meg" - írja előzékenyen a KVVM majd felsorolja a lehetőségeket. És pont :)

Egy szó sem esik parkolásról, közúti tippekről. Bár lehet, hogy egy minisztérium nem is diszkriminálhatna ilyen indirekt módon, de azért ez tetszett. Egy jó pont jár érte.

Más kérdés, hogy a XXI. században már fel lehet dobni az oldalt egy térképpel, belinkelni a BKV, a MÁV és Volán oldalait, vagy legalább az Expo vonatkozó aloldalát, ahol ezek az infók fellelhetők, többek között a jegyárak is.

Más kérdés, hogy biciklitárolókról egyik oldalon sem írtak, vagy ajánlott kerékpáros útvonalakról, de talán ez az idő is eljön. Pár éve rendszeresen küldözgettem egy formalizált levelet minden olyan intézménynek, cégnek, ami volt olyan készséges az 'elérhetőség/megközelítés' menüpontban autós, buszos útvonalakat javasolni, de elfeledkeztek a biciklistákról. Hogy ugyan tegyék már meg. Ha jól rémlik, egy évig bírtam türelemmel. Ezalatt kiment kb. 200 levél, köszönő válasz érkezett 2, változás történt 0.

Szólj hozzá!

Címkék: kvvm good practice

A bejegyzés trackback címe:

https://stopszmog.blog.hu/api/trackback/id/tr71360090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása