HTML

Zöldség

Környezetvédelem. Civil aktivizmus. Sajtószemle

Friss topikok

Linkblog

A páratlan Hagyó Miklós

2008.02.20. 22:50 StopSzmog


Azt írja a maga nemében egyedülálló Metro újság február 15-én, idézem:

Metro: Januárban állandó hír volt, hogy a főváros levegőjének szennyezettsége kritikus. Milyen Budapest szmogriadóterve?

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes: A hatályos rendelet szerint enyhébb esetben a lakosság tájékoztatása és az önkéntes korlátozásra való felhívás mellett csak az érintett üzemek csökkentik kibocsátásukat 25%-kal. A legsúlyosabb helyzetben – riasztási fokozatában – viszont ez a csökkentés 50%-os, és el kell rendelni a személygépjármű-forgalom teljes korlátozását a Hungária körúton belül, a peremkerületekben pedig egy páros-páratlan elven működő forgalomkorlátozást. Ez utóbbi – hozzá kell tennem – nem biztos, hogy a legszerencsésebb megoldás, kezdeményezni is fogom a felülvizsgálatát. Ez a rendszer például a környezetkímélőbb motorral működő páros rendszámú személy- és tehergépjárműveket adott esetben kitiltja a forgalomból, míg a páratlan számú, nagyobb légszennyezést okozó járművek továbbra is közlekednének."

A nyilatkozó vagy páratlanul hülye, vagy titokban megoldotta korunk egyik legsúlyosabb  környezeti problémáját. Csupán párosszámú rendszámokkal kell felszerelni az autókat és sitty-sutty, máris élhetőbb lesz minden város.

Szólj hozzá!

Címkék: rendszám ökörség szmogriadó hagyó

A bejegyzés trackback címe:

https://stopszmog.blog.hu/api/trackback/id/tr98347857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása