HTML

Zöldség

Környezetvédelem. Civil aktivizmus. Sajtószemle

Friss topikok

Linkblog

Az úrelvtársak szálljanak ki az autóikból - MOST!

2008.02.16. 20:32 StopSzmog


Eva M. Amichay városgazdász - aki nem csak radikális ötleteiről, éles kritikáiról és számtalan blogjáról ismert, hanem mint Budapest első és egyetlen független polgármester-jelölt-jelöltje - felhívást tett közzé, mert kivágta nála a biztosítékot a vasárnapi szmog-ellenes tüntetés kapcsán hirtelenjében összerántott khm khm félreinformáló Demszky-Fodor sajtótájékoztató.

Neki is elege van a sületlen igéretekből. Úgy véli, ha keveset is tudnak tenni (mert egy szimpla jogszabálymódosítás határideje náluk "idén"), azért akad, amit akár azonnal meg tudnának tenni. Jelképeset, gesztusértékűt, ha már komoly szakmai munkára nem futja. Nem valami homályos, egyszercsak valahogy valahogyan bekövetkező "zöld zónával" kell idegelni az embereket, meg sárga matricával, meg összefüggéstelen hadovával az EU-küszöbérték és tájékoztatási küszöbérték tárgykörében, hanem.

Szálljanak ki az autóikból, persze. Járjanak BKV-val, naná. De először is szüntessék meg a Városháza udvarán terpeszkedő belterjes parkolót és adják végre vissza az utca emberének.
RIGHT NOW/MOST ANONNAL!

Aki nem ismeri a helyszínt: egy beépítésre váró, sávnyi ál-zöldterület húzódik a Károly körút évekkel ezelőtt lebontott bódésora helyén. Mögötte méretes palánk, majd a városanyák és  -atyák számára fenntartott  ingyenes parkoló  csúfoskodik, aztán jön a Városháza épülete. Fontos tudni, hogy a városlakók körében végzett (by Studio Metropolitana) felmérés szerint a budapestiek négyötöde semmit nem építene a bazársor helyére. Pláne nem plázát mélygarázsal, ahogyan azt a Budapest Szíve program tervezi. Azt nem kérdezték tőlünk, hogy mi legyen a parkolóval, sebaj. De mi lehet alternatíva? 

"A Városháza-parkban, a park minden hibája dacára (kevés zöld és túl sok burkolt felület - nehezen takarítható házagos bazaltkocka), valami éppen elindult, mire földúlják az egészet. Kevesen tudják, hogy a paraván mögött, amely az úrelvtársak parkolóit igyekszik eltakarni, ott van a hajdani városfal egy darabja. Ha építés helyett a városkaszárnya összekötő toldalékszárnyát lebontanák, és a jelenlegi parkot kibővítenék, teljes átjárást biztosítva a Városház utcába, akkor többet tehetne ez az önkormányzati adminisztráció a városért, mint amit tett az elmúlt 18 év alatt. Repkedő milliárdok nélkül." - írta EMA január 18-án a Szívtelen Budapestben. Ehelyett van a palánk, és az opció, hogy ezt állandósítják, mert - figyelem - a szabályozási terv szerint ide "térfal" kell kerüljön.

Meglepne, ha a békés demonstrálók kordonbontásra szánnák el magukat holnap, de a szívem mélye azt súgja: bárcsak.

 

1 komment

Címkék: tüntetés park kordon városháza parkoló

A bejegyzés trackback címe:

https://stopszmog.blog.hu/api/trackback/id/tr3342034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangorlo 2008.02.19. 23:01:02

nem lett volna jó a kordonbontás mert jött volna a rendőrség és a hírekben az lett volna hogy ezek is olyanok mint a kossuth tériek

ez a városfal - maradvány érdekel
süti beállítások módosítása