HTML

Zöldség

Környezetvédelem. Civil aktivizmus. Sajtószemle

Friss topikok

Linkblog

Aláírásgyűjtés a BKV legújabb ámokfutása ellen

2008.02.22. 22:03 StopSzmog


"Valaki valahol kitalálta, hogy a BKV napi működését nullszaldóssá kell tenni már 2008-ban. A 2006/2007 fordulóján hivatalba lépett új BKV-menedzsment azt kommunikálta, hogy létszámleépítéssel, racionalizálással, központosítással, belső átszervezésekkel (évi) 9 milliárd forintot már megtakarított, a nullszaldóhoz még 6 milliárdos spórolás kell, ehhez viszont már a szolgáltatás színvonalát kell csökkenteni, vagyis kevesebb járművet, rövidebb járatokat kell üzemeltetni.

A tervezett ritkítások ésszerűtlenek, felháborítóak, sok ember munkába jutását teszik nehézkessé, várhatóan sokan ülnek majd autóba a megváltozott helyzett miatt. A BKV vezetés szemmel láthatóan teljesen semmibe veszi az utasok érdekeit és nem is törekszik ésszerű kompromisszumokra.

A petíció aláírásával kinyilvánítom, hogy a tervezett járatritkítást, mint elfogadhatatlan és elkerülhető döntést ellenzem."

Aláírók listája
Aláírom

Aki nagyon nem tudja, miről van szó, annak ömlesztek néhány olvasnivalót:

Egy Miskolccal kevesebb - index.hu
Kiakadtak a civilek a járatritkításon - index.hu
Megtizedelnék a budapesti közlekedést - BKVfigyelő blog
A BKV bejelentette járatritkítási terveit - CM
BKV ritkítás konkrétumok - ezt nem hiszem el! - CM

és így tovább.

Valamiért a Duna Kör meg a Bősi álruhába bújtatott békés (és tömeges!), de egyértelműen diktatúra-ellenes tüntetések járnak mostanában az eszemben.

1 komment

Címkék: bkv petíció járatritkítás

A bejegyzés trackback címe:

https://stopszmog.blog.hu/api/trackback/id/tr70350787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangorlo 2008.02.25. 01:05:51

épp kitanultam a 105 ös buszt hogy milyen csodákat tud, erre nem kettévágják?

oké bicózni fogok ezerrel (meg is tolt kereszteződésben egy szemét autós a minap, külön jóság hogy fekete merdzsós kigyúrt partiarcok jöttek volna megvédeni akik épp ott autóztak, de ez egy másik történet)

de! ugyi nem lehet mindég bicózni, pl fogorvoshoz ahogy RBB haverom is mondta.

(amúgy visszagondolva mákom volt az autóssal)
süti beállítások módosítása